Водії ігнорують знак "Пішохідна зона"
15.11 2017


Увечері 12 листопада 2017 року  під час охорони громадського порядку на майдані Незалежності міста Рівного членами ГФ з ОГП в м. Рівне «Сокіл» було виявлено кілька легкових автомобілів, припаркованих біля кінопалацу "Україна". Дані автомобілі перебували у пішохідній зоні, позначеній з усіх боків знаками 5.33  «Пішохідна зона».

Під час розмови з водіями цих автомобілів виявилось, що всі вони приїхали переглядати кінофільм, тобто права заїзду в зону не мали. Майже всі водії на зауваження реагували адекватно, визнали свою провину і пообіцяли порушень більше не скоювати.

Один водій, що повільно рухався майданом на автомобілі BMW з єврономерами (на фото), на прохання зупинитись та зауваження не відреагував, додав швидкості, створюючи небезпеку життю та здоров'ю пішоходів і виїхав на дорогу.

viber image


Нагадуємо водіям, що знак 5.33.  "Пішохідна зона" використовується для позначення початку пішохідної зони, на території якої проїзд транспортних засобів ЗАБОРОНЕНИЙ (історичні місця, центральні частини міста тощо).

Відповідно до пункту 26.3 Правил дорожнього рух у пішохідну зону в’їзд дозволяється лише транспортним засобам, що обслуговують громадян і підприємства, які розташовані у зазначеній зоні, а також транспортним засобам, що належать громадянам, які проживають або працюють у цій зоні, чи автомобілям (мотоколяскам), позначеним розпізнавальним знаком invalid-33x33 якими керують водії-інваліди. Якщо до об’єктів, розташованих на цій території, є інші під’їзди, водії повинні користуватися лише ними.

Настійно просимо водіїв дотримуватись правил дорожнього руху!

 




усі новини »

Бажаєте долучитися або допомогти?

ГФ «СОКІЛ» на постійній основі розглядає кандидатів в члени формування.